Rólam

Lucz-Krajcsovics Szandra vagyok, háromgyerekes édesanya, a WeTime megálmodója. Mindig is érdekelt az önismeret, de a gyerekek születése óta még szívesebben merülök el ebben a témában. Hiszek benne, hogy a gyerekek lelki és mentális egészsége érdekében nekem is rendben kell lennem, ismernem kell magam, harmóniában kell lennem önmagammal. És az önismeret nemcsak miattam fontos, hanem ez az alapja egy jól működő családnak és párkapcsolatnak is.

Amikor megszületett az első gyermekünk, hirtelen a feje tetejére állt az életünk. Megváltoztak a napjaink, a prioritásunk, a gondolataink, az érzéseink, és megváltozott a párkapcsolatunk. Egyik napról a másikra a női és férfi szerepeink háttérbe szorultak, anya és apa lettünk.

Sokkal kevesebb időnk jutott egymásra, és a kommunikációnk is sokszor a gyerekek körüli dolgokra és a mindennapokra korlátozódtak. Hiányzott a kettesben töltött idő, a mély beszélgetések, az intimitás. Hiányzott, hogy újra egymásra találjunk. Ekkor éreztük igazán, hogy még egy jól működő kapcsolatért is meg kell dolgozni.

Tudtuk, hogy egy őszinte beszélgetés sokat segítene, hogy újra közelebb kerüljünk egymáshoz, és hogy jobban értsük egymást, a másik érzéseit, gondolatait, de nem jöttek a szavak. És akkor jutott eszembe, milyen jó lenne néhány kérdés, ami segítene elkezdeni ezt a beszélgetést. Aztán úgyis jön minden magától. Így született meg a WeTime.

Azóta megjelent még két kártyajátékom, a My happy place és a Képzeld el! A My happy place gondolata egy nehéz időszakban született, amikor úgy éreztem, egyszerűen szükségem van valamilyen eszközre, ami segít lassítani és elgondolkodni a megéléseimen. Ez lett a My happy place. A kérdések a saját önismereti utam tapasztalatából születtek.

A Képzeld el! játékhoz pedig ti adtátok a motivációt. Rengetegen írtatok, hogy szeretnétek egy lazább beszélgetős játékot, amit nagyobb társaságban is jobban elő lehet venni. Ti kértétek, én pedig elkészítettem nektek a Képzeld el!-t, ami sokkal több, mint egy egyszerű kérdezz-felelek játék.

A kártyáim révén szeretnék segíteni Nektek, hogy többet beszélgessetek, hogy jobban megismerjétek magatokat, hogy tudatosabb és kiegyensúlyozottabb életet élhessetek, és a számotokra fontos emberekkel meg tudjátok osztani megéléseiteket, gondolataitokat. Ez lett a küldetésem.

Lucz-Krajcsovics Szandra, WeTime