Posted on

Miért fejleszd az önismereted? – Ezzel az önismereti kártyajátékkal könnyűszerrel megismerheted magad

Az önismeret egy életen át tartó utazás, egy soha véget nem érő tanulási folyamat. Próbáljuk megismerni magunkat, meghallani a belső hangunkat, megfigyelni az érzéseinket, szembenézni a hibáinkkal, és megbékélni velük. Ez pedig egyáltalán nem könnyű feladat, de megéri dolgozni rajta. Ugyanis minél jobban ismerjük magunkat, annál nagyobb esélyünk lesz, hogy kiegyensúlyozott, boldog életet éljünk. Önismeret nélkül nincs fejlődés, sem elfogadás és önszeretet. 

Az elmúlt években az önismeret és az önfejlesztés nagyon népszerű témák lettek. Nem hiába, rengeteg pozitív hatása van, ha kicsit közelebb kerülsz saját magadhoz, jobban megismered magad.

önismereti kártyajáték önismeret My happy place

De miért is jó az önismeret fejlesztése?

– tudatosabb leszel,
– pontosan megérted a saját érzéseidet,
– megismered a céljaidat, a motivációidat,
– könnyebben húzol határokat, könnyebben mondasz nemet,
– határozottabban ki mersz állni magadért,
– felismered a berögzött mintázatokat, az egyes cselekedeteid, reakcióid mögött húzódó valós okokat, és meg tudod szakítani a kört,
– jobban megértesz másokat is, empatikusabb leszel,
– az önismeret az alapja, hogy elfogadd és szeresd magad.

önismereti kártyajáték önismeret My happy place

A My happy place önismereti kártyajáték játszva segít, hogy jobban megismerd magad, és meghalld a belső hangod. Egyszerűen húzhatsz egy kártyát, és elgondolkodhatsz a kérdésen, de akár naplózáshoz is használhatod. Ez a kártyajáték alkalmas beszélgetések elindítására is, legyen szó a párodról, a családodról vagy a legjobb barátodról. Megoszthatjátok egymással legbensőbb titkaitokat, félelmeiteket és vágyaitokat, és olyan módokon is kapcsolódhattok egymáshoz, ahogyan korábban talán soha. Ezáltal még közelebb kerülhettek egymáshoz.